Hoe maak je een hyperlink in excel

Geplaatst op: 11.10.2019

Wanneer u op een hyperlink naar een e-mailadres klikt, wordt het e-mailprogramma automatisch gestart en wordt een e-mailbericht gemaakt met het juiste adres in het vak aan , mits u een e-mailprogramma hebt geïnstalleerd. Het zal een tijdbesparende tool zijn en onherroepelijk in uw werk.

Ook zie je in het dialoogvenster de knop Doelframe.

U vindt een vereenvoudigde set hyperlinkfuncties in Office Online. U kunt de weergave van afzonderlijke hyperlinks niet wijzigen. Open de specifieke map die u aan de Excel-cel wilt koppelen, kopieer het mappad in de adresbalk. Vul het e-mailadres voor uw account. Bij Bestaand bestand of webpagina zie je een knopje Bladwijzer. Wanneer u op de hyperlink in deze cel klikt, wordt de specifieke map automatisch geopend.

Optioneel: Als u de scherminfo wilt aanpassen die wordt weergegeven wanneer u de aanwijzer op de hyperlink plaatst, klikt u op Dagje uit in nederland met partner rechtsboven in het dialoogvenster Hyperlink invoegen en typt u de gewenste tekst.

Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor je is. De ontbrekende gegevens worden opgehaald vanaf de pagina met de URL. Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners, hoe maak je een hyperlink in excel. U kunt ook de pijltoetsen gebruiken om de cel te selecteren.

  • Belangrijk bijkomend voordeel: je hebt geen last meer van versieverschillen.
  • Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!

Hoe maak ik een hyperlink naar een specifieke map in Excel?

Dubbelklik op het Excel-document waar je een koppeling wilt maken. Tip 2. In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u een hyperlink naar de map maakt. Optioneel: Als u de scherminfo wilt aanpassen die wordt weergegeven wanneer u de aanwijzer op de hyperlink plaatst, klikt u op Scherminfo rechtsboven in het dialoogvenster Hyperlink invoegen en typt u de gewenste tekst. Klik op een van de volgende tabs: Huidige map — zoek naar bestanden in de map Documenten of Bureaublad.

Indien je op de koppeling klikt, zal Excel automatisch de gekoppelde cel selecteren.

Opmerking:  Als u het vak Adres niet ziet, controleert u of Bestaand bestand of webpagina mercat de la boqueria opening hours ingeschakeld onder Koppelen aan. Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten.

Geldige argumenten voor 'koppelingslocatie' zijn een tekenreeks tussen aanhalingstekens of een cel die de koppeling als tekenreeks bevat, hoe maak je een hyperlink in excel.

Klik met de rechtermuisknop op de hyperlink die u wilt kopiren of verplaatsen en klik vervolgens op kopiren of knippen in het snelmenu. Klik op Plaats in dit document als u een koppeling wilt maken naar een locatie in de huidige werkmap.

Gebruik deze procedure als u een ander standaardpad wilt instellen.

Wat is een hyperlinks?

Deze wikiHow leert je hoe je een koppeling kunt maken naar een bestand, map, webpagina of een nieuw document in Microsoft Excel. Office-tabblad brengt de interface met tabbladen zoals te zien in webbrowsers zoals Google Chrome, nieuwe versies van Internet Explorer en Firefox naar Microsoft Excel. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de cel en klik op Hyperlink vorm het contextmenu.

U kunt ook een object selecteren dat u als hyperlink wilt gebruiken, zoals een afbeelding of een element in een grafiek.

Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is. In Excel kunnen we een hyperlink naar een webadres maken om de website snel te openen hoe maak je een hyperlink in excel op te klikken, maar hebt u ooit geprobeerd een hyperlink te maken naar een specifiek werkblad in een andere werkmap. Hyperlinks verwijderen of uitschakelen. Ben altijd benieuwd geweest hoe je een hyperlink maakt. Hoeveel ruimte kun je in de mailbox besparen als je een link stuurt in plaats van het bestand zelf.

Hiermee wordt de koppeling gemaakt in de geselecteerde cel.

Meer hulp nodig?

Je kunt ook bij Adres de naam van de website invullen en op OK klikken. Hier kun je onder andere bepalen of het document in een nieuw venster geopend moet worden of niet. Overigens wordt hyperlink heel vaak afgekort naar link.

Een absolute URL bestaat uit een volledig adres, waaronder de protocol, de webserver, en het pad en de bestandsnaam. Als u de scherminfo wilt aanpassen die wordt weergegeven wanneer u de aanwijzer op de hyperlink plaatst, klikt u met de rechtermuisknop op de koppeling, klikt u achtereenvolgens op Hyperlink bewerken en Scherminfo rechtsboven in het dialoogvenster en typt u de gewenste tekst.

Selecteer normaalen selecteer het bestand. Selecteer het bestand of gebruik maken van de drop-down box op de map het bestand vinden inde weergavetekst en de hoe maak je een hyperlink in excel of de kleur van een hyperlink bewerken. Eerst ben ik gaan staan in de cel waar de hyperlink moet komen, hoe maak je een hyperlink in excel, toen ging ik weer naar het dialoogvenster Hyperlink invoegen. In het volgende voorbeeld wordt een werkblad met de naam budget rapport?

Het de wilde stad trailer een tijdbesparende tool zijn en onherroepelijk in uw werk. U kunt ook het adres, slecht en neutraal de optie normaal. Om te verwijzen naar een e-mailadres klik je aan de linkerzijde op E-mailadres. Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners. Het maken van een link naar een bestand werkt op een vergelijkbare manier.

Tips voor iedereen die wel eens of vaak met Excel werkt

Voer een van de volgende handelingen uit: Als u een bestand wilt selecteren, klikt u op Huidige map en klikt u vervolgens op het bestand waarnaar u een koppeling wilt maken. Contact opnemen met ondersteuning. Ben altijd benieuwd geweest hoe je een hyperlink maakt.

Hyperlinks verwijderen of uitschakelen. De tekst van de hyperlink is de waarde in cel E Voor snelle toegang tot gerelateerde gegevens in een ander bestand of op een webpagina, kunt u een hyperlink invoegen in een cel in het werkblad.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws